فهرست مطالب این مقاله
شرکت اپل
در این مطلب از وبسایت پسندش سعی کردیم شما عزیزان را به طور مختصر و مفید با داستان شرکت اپل آشنا کنیم تا اطلاعات بیشتری از این غول تکنولوژی جهان داشته باشید.
شرکت اپل یک شرکت فناوری آمریکایی و چند ملیتی بحساب می آید که در زمینه ساخت لوازم الکترونیکی مصرفی ، نرم افزار رایانه ، طراحی و خدمات آنلاین فعالیت می کند. در ابتدا شرکت اپل با نام رایانه ای اپل در شهر کوپرتینو در ایالت کالیفرنیا واقع در دره سیلیکون آمریکا تاسیس شد.
در دهه هفتاد میلادی با معرفی ریزرایانه های اپل I ، اپل II ، اپل III و بعد از آن مکینتاش به بازار به آغاز و گسترش نوعی رایانه شخصی کمک فراوانی کرد.

این کمپانی بیشتر به تولید سخت افزارهای نوین و دارای طراحی صحیح معروف میباشد. از محصولات سخت افزاری آن میتوان به آی مک ، مک بوک ، آی پد ، آی پاد ، آیفون ، اپل واچ و اپل تی وی اشاره کرد.
البته خاطر نشان کنیم که این شرکت در زمینه تولید نرم افزار هم فعالیت میکند. آی تیونز ، آی لایف ، آی ورک و سیستم عامل مورد استفاده در رایانه های این شرکت مک اواس از نمونه فعالیت های نرم افزاری این شرکت میباشد.
مدیریت اجرایی شرکت اپل به عهده استیو جابز بوده است. یک ماه قبل از مرگش جابز از ریاست این شرکت کناره گیری کرد و به جای آن تیم کوک این مسئولیت را به عهده گرفت. استیو جابز به همراه استیو وازنیک و رونالد وین شرکت اپل را بنیانگذاری کردند. پس از تاسیس شرکت در کمتر از دو هفته روناد وین سهام خود را به جابز و وزنیاک واگذار کرد.
در سال 2017 شرکت اپل برای دهمین بار متوالی توانست عنوان تحسین شده ترین شرکت فناوری اطلاعات در جهان را به خود تخصیص دهد.

بنیانگذاری اپل
در سال 1971 استیو وازنیک با دوستی استیو جابز شرکت اپل را تاسیس کردند. بعد از گذشت 6 سال آنها توانستند در سال 1977 با معرفی کردن رایانه شخصی اپل I که به صورت دستی ساخته شده بود رسما با نام تجاری Apple Computer Inc وارد بازار تکنولوژی شوند و توانستند در مدت کوتاهی با فروش تعدادی از مدل رایانه شخصی در بازار برای خود اعتباری کسب کنند. بعد از آن بلافاصله با وارد کردن نوع دیگری از این رایانه شخصی با نام های اپل II و اپل III توانسته اند سهم زیادی از بازار را با وجود رقیب های زیاد از آن خود کنند.


لیسا و مکینتاش
اپل در سال 1983 با ارائه مدل لیسا که اولین رایانه مجهز به ماوس و سیستم عامل دارای واسط گرافیکی بود توانست انقلابی بزرگ در بخش رایانه های شخصی بوجود بیاورد. بعد از یک سال در سال 1984 سیستم عامل مکینتاش توسط شرکت اپل به بازار ارائه شد. بعضی از نرم افزار های مشهور کنونی مثل مایکروسافت ورد و ادوبی فتوشاپ اولین بار برای رایانه مکینتاش نوشته شدند.
داستان شرکت اپل و دوران طلایی آن

در سال 1989 با ارائه مدل تازه ای از رایانه های قابل حمل توسط شرکت اپل به نام Macintosh Portable رقم خورد و بعد از آن نوت بوک وارد بازار شد. با همکاری شرکت سونی نوت بوک با بکارگیری باتری های دو ساعته و صفحه مانیتور 9 اینچی و هارد درایو 20 مگابایتی به صورت کاملا ارگونومیک طراحی شد و باعث شد در سال 1991 سود زیادی نصیب این شرکت شود.
اپل دعوا می کند در حالی که رایانه های شخصی نوآوری می کنند
این یک عصر طلایی برای اپل بود. در داستان شرکت اپل اینگونه آمده است درآمد این شرکت به 10 میلیارد دلار رسید و بیش از یک میلیون کامپیوتر در سال فروخت. با این حال، سود اپل این واقعیت را پنهان کرد که علیرغم برتری تکنولوژیکی محصولاتش، سهمش از بازار در حال کاهش است. ناسازگاری Mac با نرم افزار Apple II، مشکلی که در ابتدا نادیده گرفته شد، فروش آموزشی را کاهش داد و باعث شد تا خط منسوخ Apple II تا سال 1993 حفظ شود. فروش مصرف کنندگان آسیب دید زیرا شرکت از ترس جدی نگرفتن Mac از توسعه بازی جلوگیری کرد. جامعه تجاری علاوه بر این، مایکروسافت، پس از تلاش ناموفق برای حصول توافق برای بازاریابی سیستم عامل مک بر روی پردازنده اینتل، ویندوز، سیستم عامل گرافیکی خود را معرفی کرد. اپل سالها بیهوده برای جلوگیری از کپی کردن ظاهر و احساس سیستم عاملش توسط مایکروسافت تلاش کرد، اگرچه سیستم عامل مک خود از رابط کاربری گرافیکی PARC استفاده میکرد. در همین حال، با بهبود نسخههای متوالی ویندوز و رقابت بین تولیدکنندگان متعدد رایانههای شخصی که منجر به نوآوری بیشتر و قیمتهای پایینتر شد، افراد کمتری حاضر به پرداخت حق بیمهای بودند که اپل به دلیل شهرت کیفیتش توانسته بود از آن استفاده کند.
نزدیک شدن اپل به آی بی ام
در یک توسعه نسبتاً غافلگیرکننده، اپل و آیبیام در سال 1991 اتحادی را اعلام کردند. علاوه بر امضای قرارداد فناوری با شرکت موتورولا، برای توسعه نسل بعدی تراشه RISC (محاسبات با مجموعه دستورالعملهای کاهشیافته)، معروف به PowerPC، اپل و IBM دو شرکت نرم افزاری جدید به نام های Taligent، Inc. و Kaleida Labs، Inc. را برای توسعه نرم افزار سیستم عامل ایجاد کردند. انتظار میرفت که Taligent نسخههای Mac OS و IBM OS/2 را بر روی یک استاندارد سختافزار جدید رایانه اجرا کنند، پلتفرم مرجع سختافزار مشترک (CHRP) و Kaleida Labs نرمافزار چندرسانهای را توسعه دهد. با این حال، از آنجایی که اپل و آیبیام بر سر مشخصات مهندسی CHRP شروع به نزاع کردند و هزینهها به حدود 400 میلیون دلار برای Taligent و 200 میلیون دلار برای آزمایشگاه Kaleida افزایش یافت، اپل با سرمایهگذاریهای خود کنار کشید.
اپل به دست و پا زدن ادامه می دهد
در سال 1993 مایکل اسپیندلر جایگزین اسکالی شد. برجسته ترین دستاوردهای اسپیندل به عنوان مدیر عامل، انتقال موفقیت آمیز سیستم عامل مک به ریزپردازنده PowerPC و شروع به دور شدن از استانداردهای اختصاصی اپل بود. با این وجود، اپل با پیشبینیهای بازاریابی دست و پنجه نرم میکرد و موجودیهای غیرقابل فروش زیادی از برخی مدلها جمع میکرد در حالی که به طور همزمان قادر به پاسخگویی به یک میلیارد دلار سفارش برای مدلهای دیگر نبود. همراه با مشکلات شدید کنترل کیفیت، به ویژه خط معیوب مانیتورها و برخی از رایانههای قابل احتراق قابل احتراق بسیار تبلیغاتی، این نقصها با انتصاب گیلبرت اف. آملیو به سلطنت اسپیندلر در اوایل سال 1996 پایان داد.


بازگشت جابز : iMac، iPod، iTunes، iPhone و iPad
اپل هزینههای عملیاتی را کاهش داد و کنترلهای کیفیت را دوباره برقرار کرد، اما در آن زمان تنها درصد کمی از خریداران رایانههای جدید Mac را به دستگاههای دارای ویندوز انتخاب میکردند و وضعیت مالی اپل وخیم بود. در دسامبر 1996، به منظور تضمین جایگزینی برای سیستم عامل قدیمی مک به دنبال فروپاشی CHRP و ناتوانی طولانی مدت شرکت در تولید داخلی، اپل شرکت NeXT Software, Inc. را خریداری کرد، شرکتی که جابز پس از خروج او در سال 1985 تأسیس کرد. خود جابز به عنوان مشاور مدیرعامل ابقا شد، اما به سرعت ناامید شد و به جز یک سهم از سهام اپل را که در فروش NeXT دریافت کرده بود، فروخت. هنگامی که اپل نتوانست تحت نظر آملیو سودآور شود و سهم بازار جهانی آن تقریباً به 3 درصد کاهش یافت، هیئت مدیره در اواسط سال 1997، یک جایگزین موقت شگفتانگیز را به خدمت گرفت.
جابز شروع به احیای شرکت کرد. او به سرعت اعلام کرد که با دشمن سابق مایکروسافت متحد می شود. به یک برنامه نیمه کاره (و سودآور) برای مجوز سیستم عامل مک پایان داد. آنچه را که به یک خط تولید گیج کننده تبدیل شده بود برای تمرکز بر بازارهای سنتی آموزش، انتشارات و مصرف کنندگان شرکت ساده کرد. و به نظارت بر معرفی رایانههای مقرونبهصرفهتر، به ویژه آیمک همهکاره با طراحی متمایز کمک کرد.
قبل از معرفی iMac در سال 1998، همه مکها با یک تراشه حافظه فقط خواندنی (ROM) ساخته میشدند که شامل بخشی از سیستم عامل اپل بود و سیستم عامل مک را قادر میسازد فقط بر روی ماشینهای خاصی اجرا شود. ماشین جدید، که تا حدی بر اساس طراحی CHRP خرد شده، با حافظه استاندارد رایانه شخصی و رابط جانبی است، ادامهای بر دور شدن اپل از استانداردهای سختافزاری یا اختصاصی بود. iMac با قابلیتهای شبکهسازی پرسرعت داخلی، برای احیای فروش مصرفکننده و بازار آموزشی اپل طراحی شده است.
iMac به سرعت تبدیل به پرفروش ترین مک در تمام دوران شد و سهم اپل در بازار ایالات متحده را از پایین ترین رکورد 2.6 درصدی در دسامبر 1997 به حدود 13.5 درصد در آگوست 1998 رساند. علاوه بر این، اپل در سال 1998 یک سال مالی سودآور داشت که اولین سال از آن زمان بود.
در سال 2001 اپل iTunes را معرفی کرد، یک برنامه کامپیوتری برای پخش موسیقی و برای تبدیل موسیقی به فرمت دیجیتال فشرده MP3 که معمولاً در رایانه ها و سایر دستگاه های دیجیتال استفاده می شود. اواخر همان سال، اپل شروع به فروش iPod، یک پخش کننده MP3 قابل حمل کرد، که به سرعت به رهبر بازار تبدیل شد. (اصطلاح پادکست، ترکیبی از iPod و پخش، هم به عنوان اسم و هم به عنوان فعل برای اشاره به مطالب صوتی یا تصویری دانلود شده برای پخش قابل حمل یا تاخیری استفاده می شود.) مدل های بعدی ظرفیت های ذخیره سازی بزرگتر یا اندازه های کوچکتر، صفحه نمایش رنگی و پخش ویدیو را اضافه کردند. امکانات. در سال 2003 اپل شروع به فروش نسخههای قابل دانلود آهنگهای شرکت ضبط بزرگ با فرمت MP3 از طریق اینترنت کرد. تا سال 2006 بیش از یک میلیارد آهنگ و ویدیو از طریق وب سایت اپل فروخته شد.
در سال 2007 اپل آیفون صفحه لمسی را معرفی کرد، یک تلفن همراه با قابلیت پخش MP3 و فیلم و دسترسی به اینترنت. اولین مدلها فقط همراه با سرویس بیسیم AT&T در دسترس بودند و نمیتوان آنها را روی آخرین شبکههای بیسیم نسل سوم (3G) استفاده کرد. اپل محدودیت اخیر را در سال 2008 با عرضه آیفون 3G یا آیفون 2.0 اصلاح کرد که شامل پشتیبانی از سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) نیز می شد. مانند سایر «تلفنهای هوشمند» مانند بلک بری، متعلق به شرکت کانادایی Research in Motion، آیفون جدید دارای ویژگیهایی است که برای کاربران تجاری طراحی شده است. به ویژه، حافظه ذخیره سازی در واحدها می تواند از راه دور “پاک شود” در صورت گم شدن واحد. همانند آیفون اصلی، تقاضا بسیار بالا بود و آیفون 3G جدید در سه روز اول پس از معرفی، یک میلیون دستگاه فروخت. در همان سال، اپل اپ استور را معرفی کرد، جایی که کاربران آیفون میتوانستند اپلیکیشنها را خریداری کنند. در 19 ژوئن 2009، زمانی که اپل آیفون 3G S را عرضه کرد، که در سه روز اول پس از عرضه آن نیز یک میلیون دستگاه فروخت، سهم این شرکت از بازار گوشی های هوشمند به حدود 20 درصد رسید (در مقایسه با حدود 55 درصد برای بلک بری. خط تلفن های هوشمند). علاوه بر تغییرات سخت افزاری مانند دوربین دیجیتال سه مگاپیکسلی که می تواند فیلم های دیجیتال را ضبط کند و قطب نما دیجیتال داخلی (قابلیت کار با نرم افزارهای مختلف نقشه برداری)، آیفون 3G S شامل یک سیستم عامل جدید به نام iPhone OS 3.0 نیز بود. سیستم جدید شامل پشتیبانی از کنترلهای صوتی فعال و بازیهای الکترونیکی نظیر به نظیر (P2P) با سایر کاربران آیفون از طریق اتصالات اینترنت Wi-Fi بود. ویژگی اخیر بخشی از استراتژی اپل برای رقابت در بازار بازی های قابل حمل با DS شرکت نینتندو و PSP شرکت سونی بود. آیفون همچنین می تواند برای خواندن کتاب های الکترونیکی یا کتاب های الکترونیکی استفاده شود.
در سال 2010 اپل از iPad رونمایی کرد، یک دستگاه صفحه نمایش لمسی در اندازه متوسط بین رایانه لپ تاپ و تلفن هوشمند با صفحه نمایش 9.7 اینچ (24.6 سانتی متر) به صورت مورب. حدود 0.5 اینچ (1.2 سانتی متر) نازک و 1.5 پوند (0.7 کیلوگرم) وزن داشت. آیپد با همان حرکات انگشتی که در آیفون استفاده میشد، کار میکرد. صفحه نمایش لمسی قادر به نمایش فیلم با وضوح بالا بود. آیپد همچنین دارای برنامههایی مانند iTunes بود و میتوانست همه برنامههایی را که برای آیفون در دسترس بود اجرا کند. اپل با مشارکت پنج ناشر بزرگ -Penguin، HarperCollins، Simon and Schuster، Macmillan، و Hachette، اپلیکیشن کتاب الکترونیکی خود، iBooks و همچنین فروشگاه iBook را که از طریق اینترنت قابل دسترسی است، برای iPad توسعه داد.
اپل در سال 2011 iCloud را معرفی کرد، یک سرویس رایانش ابری که در آن برنامههای کاربردی، عکسها، اسناد، تقویمها و موسیقیهایی که اخیرا خریداری کردهاند در iCloud ذخیره میشوند و بهطور خودکار در دستگاههای دیگر کاربر بهروزرسانی میشوند. برخی از تحلیلگران iCloud را برنامه اپل برای آینده ای می دانستند که در آن کاربران می توانند از رایانه شخصی به عنوان مکان اصلی ذخیره داده صرف نظر کنند.

پس از جابز : تیم کوک به عنوان مدیرعامل و اولین شرکت تریلیون دلاری
به دلیل بیماری، جابز در آگوست 2011 از سمت مدیرعاملی استعفا داد و تیم کوک، مدیر عملیات، جانشین او شد. جابز در اکتبر همان سال بر اثر سرطان درگذشت. در سالهای اولیه تصدی کوک، اپل هیچ محصول کاملاً جدیدی معرفی نکرد، بلکه نسخههای جدیدی از محصولات قبلی مانند iPhone 4S را ارائه کرد که حاوی یک برنامه دستیار شخصی به نام سیری بود که میتوانست به دستورات و سؤالات گفتاری پاسخ دهد. (2011)؛ iPad Mini، نسخه کوچکتر iPad (2012)؛ و iPad Pro، یک نسخه بزرگ از iPad که برای استفاده تجاری در نظر گرفته شده است (2015). در سال 2014 اپل بزرگترین خرید خود را با خرید سازنده هدفون و شرکت پخش موسیقی Beats به قیمت 3 میلیارد دلار انجام داد.
اپل در سال 2015 یک ساعت هوشمند به نام اپل واچ معرفی کرد. طراحی مجدد با سنسوری که میتواند الکتروکاردیوگرام (ECG) بسازد بهعنوان سری 4 در سال 2018 ارائه شد. AirPods، مجموعهای از هدفونهای بیسیم، در سال 2016 معرفی شد و به یکی از پرفروشترین در آن بازار تبدیل شد.
با توجه به محبوبیت آیفون، اپل در سال 2018 اولین شرکتی بود که به ارزش یک تریلیون دلار رسید. دو سال بعد اپل اولین شرکتی بود که این رقم را دو برابر کرد.
در سال 2020 اپل ریزپردازنده خود به نام M1 را برای کامپیوترهای مکینتاش معرفی کرد که قبلا از تراشه های اینتل استفاده می کرد. M1 یکی از سریع ترین ریزپردازنده های موجود بود و به گونه ای طراحی شده بود که سریع باشد و در عین حال از توان کمتری نسبت به تراشه های قبلی استفاده کند.
این کمپانی معروف در جهان در حال حاضر یکه تازی میکند و از برترین های این عصر بحساب می آید. از خواندن داستان شرکت اپل به طور مختصر امیدواریم لذت برده باشید.