صفحه نمایش OLED چیست ؟
هر آنچه که باید در مورد نمایشگر OLED که شایعه شده در آیفون 12 وجود دارد بدانید!
فهرست مطالب این مقاله
صفحه نمایش OLED چیست ؟ در یک سال عادی، اپل خط جدید آیفون های خود را در ماه سپتامبر به نمایش می گذارد. سال 2020 چیزی جز عادی بوده است، بنابراین طبیعتاً ما آن را دریافت نکردیم. با این حال، آیفون های جدید در راهند و برخی از ویژگی های جدید شایعه شده نیاز به توضیح دارند.
ما به طور کامل نمی دانیم که امسال از آیفون چه انتظاری داشته باشیم، اما یکی از جالب ترین شایعات حاکی از آن است که اپل چهار مدل جدید را با نمایشگرهای OLED عرضه خواهد کرد.
اما صبر کنید، منظور چه نوع نمایشگرهایی هستند؟
اگر با آخرین پیشرفت های فناوری صفحه نمایش همراه نبوده اید، صفحه نمایش های OLED برای مدتی است که تلفن های هوشمند درجه یک را تامین می کنند. آیفون های قدیمیتر، مانند 11 پرو، از این فناوری برای ارائه کیفیت تصویر بهتر به کاربران استفاده می کردند، اما به نظر میرسد این اولین سالی است که هر آیفون جدید از آن استفاده میکند. این بدان معناست که زمان آن فرا رسیده است که به آنچه که هستند و این برای شما چه معنایی دارد بپردازید.
صفحه نمایش OLED چیست؟
حتی اگر متخصص نمایشگر نباشید، احتمالاً قبلاً اصطلاح “LED” را شنیده اید. این مخفف دیود ساطع کننده نور است که یک اصطلاح بسیار گسترده است که می تواند هر چیزی را توصیف کند، از چراغ هایی که باعث کارکرد صفحه تلویزیون شما می شود تا نشانگر شارژ کوچکی که هنگام وصل کردن برخی دستگاه ها چشمک می زند. با بسط، OLED در همان خانواده فناوری قرار دارد، اما این حرف اضافی تفاوت بزرگی ایجاد می کند.
دیود های ساطع کننده نور ارگانیک تقریباً همان هدف LED های معمولی را دارند، اما عملکرد آنها متفاوت است. یک LED سنتی ممکن است از چیزی مانند سیلیکون برای انتشار نور استفاده کند، اما OLED ها از مواد آلی برای عملکرد استفاده می کنند. با توجه به OLED-Info، این به عنوان یک لایه نازک بین دو هادی قرار می گیرد.
دانش فنی زیادی برای درک کامل نحوه عملکرد این مورد نیاز است و وقتی AMOLED یا دیود ساطع نور آلی ماتریس فعال را در نظر بگیرید، گیج کننده تر می شود. هزاران دستگاه، از تلفن های هوشمندی مانند سامسونگ گلکسی نوت 20 تا تلویزیون ها، از فناوری AMOLED استفاده می کنند و با افتخار آن را تبلیغ می کنند.
دوستان ما در PCMag AMOLED را به عنوان روشی برای نمایش تصاویر روی صفحه نمایش OLED توضیح می دهند. هر پیکسل ترانزیستور و خازن خود را دارد، برخلاف PMOLED یا OLED ماتریس غیر فعال، نوع متفاوتی که معمولاً برای نمایشگر های گوشی های هوشمند استفاده نمی شود. به عبارت دیگر، تنوع فعال امکان کنترل پیکسل دقیق تری را نسبت به نسخه غیر فعال فراهم می کند، که پیکسل ها را بر اساس ردیف و ستون کنترل می کند و به طور گسترده در فناوری مصرف کننده استفاده نمی شود.
OLED چه تفاوتی با آنچه اکنون دارم دارد؟

OLED را می توان جایگزینی برای نمایشگرهای LCD یا کریستال مایع دانست. با توجه به فراگیر بودن این فناوری از زمان پیدایش آن در اوایل دهه 1960، ممکن است همین الان در حال خواندن این مقاله بر روی صفحه نمایش LCD باشید. برای مرجع، هر آیفون قبل از آیفون X از صفحه نمایش LCD استفاده می کرد. حتی آیفون 11 معمولی سال گذشته از آن استفاده کرد و 11 پرو گران تر به سمت OLED رفت. برای مرجع، آیفون X و XS نیز از OLED استفاده می کردند.
مهمترین تفاوت عملکردی بین OLED و LCD که باید بدانید وجود نور پس زمینه است. یک صفحه نمایش OLED از فیلم ارگانیکی که قبلاً ذکر کردیم برای انتشار نور هنگام عبور جریان الکتریکی از آن استفاده می کند. به عبارت دیگر، OLED می تواند به تنهایی و بدون نیاز به نور پس زمینه کار کند. ال سی دی چندین دهه است که به بشریت خدمت کرده است، اما برای نمایش هر چیزی به نور پس زمینه نیاز دارد.
این خیلی دست و پا گیر است، درست است؟ یک نور کامل پشت صفحه نمایش؟
چرا OLED برای گوشی ها خوب است؟
مزایای نمایشگرهای OLED برای خلاص شدن از نور پس زمینه را نمی توان نادیده گرفت. اگر گوشی هوشمند از OLED برای روشن کردن صفحه نمایش خود استفاده کند، کیفیت تصویر، بهره وری انرژی و حتی ابعاد فیزیکی می تواند بهتر باشد.
بیایید ابتدا با تصاویر واقعی که روی صفحه گوشی نگاه می کنید شروع کنیم. اگر آن ها خوب به نظر نمی رسند، پس هیچ چیز دیگری مهم نیست. یکی از مزایای بزرگ OLED این است که، به طور کلی، می تواند به سطوح سیاه بسیار بهتری نسبت به صفحه نمایش LCD دست یابد. برای افراد نا آشنا، سطوح سیاه دقیقاً همان چیزی است که به نظر می رسد: معیاری برای سیاه شدن صفحه نمایش. اگر نقاط تاریک روی نمایشگر می توانند واقعاً تاریک شوند، بقیه تصویر با محدوده بالاتری بین سیاه و سفید سود می برد.
به این موضوع فکر کنید: اگر یک نور پس زمینه پشت صفحه همیشه روشن باشد، لکه های سیاه واقعاً نمی توانند به شکل واقعی خود دست یابند. آن را از معادله حذف کنید و چیز ها می توانند خیلی بیشتر شبیه به ظاهرشان به نظر برسند.
نمایشگرهای OLED نیز ذاتاً نازک تر از LCD هستند. این یک امتیاز خوب است، صادقانه. آن فیلم ارگانیک کوچکی که نور ساطع می کند واقعاً وزن خود را از این نظر می کشد. اگر کریستال های مایع و نور پس زمینه را از معادله خارج کنید، فضا آزاد می شود. به هر حال، حذف نور پس زمینه نیز در مصرف انرژی صرفه جویی می کند. یک گوشی OLED باید عمر باتری بهتری نسبت به یک گوشی LCD در پایان روز داشته باشد. چقدر زیبا.
چرا گوشی های بیشتری از OLED استفاده نمی کنند؟
LCD برای مدت طولانی غالب بود زیرا هزینه ساخت آن کمتر از OLED بود. ممکن است هنوز هم درست باشد، اما به طور طبیعی با گذشت زمان، هنگام تولید فناوری جدید، حاشیه ها کمتر می شود. نمایشگر های OLED ظاهراً برای تولید انبوه مقرون به صرفه تر می شوند، بنابر این چندین اسمارت فون بزرگ در یکی دو سال گذشته به تنهایی شروع به استفاده از این فناوری کرده اند.
ما را باور نمی کنید؟ در اینجا فقط چند نمونه آورده شده است:
- آیفون 11 پرو
- سامسونگ گلکسی زد فولد 2
- گوگل پیکسل 4
- سامسونگ گلکسی نوت 20
اگر اپل امسال چهار آیفون جدید عرضه می کند و هر چهار آیفون دارای صفحه نمایش OLED هستند، اکنون می دانید چه انتظاری دارید.
آنها میتوانند باریکتر باشند، شارژ بیشتری داشته باشند و عکسها و فیلمها را با دقت رنگ بیشتری نمایش دهند. اپل واقعاً در کار ارزان ساختن پرچمداران خود نیست، اما حتی اگر امسال نتوانید وارد خط تولید آیفون 12 شوید، در نهایت به OLED جهش خواهید کرد.